TimeCenter

Olika Typer Av Massage

Sök efter terapeuter i Stockholm snabbt & enkelt. Boka din massage på 60 sekunder.
Stockholm

Olika typer av massage

Massage har funnits i flera tusen år och det finns olika varianter hos olika kulturer. Dock har alla vissa saker gemensamt. Det är att någon använder sina händer för att beröra huden för att framkalla avslappning. Det i sin tur påverkar underliggande vävnader, muskler, senor och så vidare. Metoder och synsätt kan dock skilja sig åt. Det finns idag flera vanliga metoder bland massage.

Hot Stone massage är en massage som inspirerats av asiatisk medicin. Den passar sig som är känslig för smärta och har svårt för djupgående massage. Med denna typ av massage så stryks din kropp med polerade, uppvärmda stenar ihop med aromoljor.

Shiatsu är en japansk massage och har rötterna i hela österländska tänket och synsättet. Det är en blandning av healing och akupressur. Dina muskler behandlas med tryck och stretching i ett tempo som går långsamt. Du har kläderna på dig och behandlaren använder sig av sina händer, fötter, knän och kroppstyngd.

Thaimassage är även det en massage där du blir behandlad genom tryck och stretching. Ibland tillsammans med en olja.

Energimassage är en metod som har ursprung i Japan och 900-talet. Denna massage bygger på teorier om ett energiflöde i din kropp längs meridianer. Man försöker stimulera energiflödet genom att trycka på vissa bestämda punkter. Man skakar och töjer även på kroppen. I denna metod ingår hela 30 olika handtekniker och fingertekniker.

Klassisk svensk massage är den massage som är mest känd och den ledande massagen i stora delar av världen. Den uppkom på 1800-talet och utvecklades av Per Henrik Ling. Detta är en massage som är bra för smärta, stelhet och stressrelaterade problem.

Många massörer tar ofta flera olika tekniker när de jobbar och kombinerar med varandra. Detta även om massören är utbildad i en viss teknik.

Boka din massage i Stockholm nu!


 Om TimeCenter  
© 2018 TimeCenter